Strikkekolleksjon

Utenom hundene har jeg også en lidenskap for å strikke og hagen min (om sommer , så lenge det er mulig å trene på hundene har jeg ikke tid til hagen ) .


I løpet av tiden har jeg laget eget , liten strikkekolleksjon .

I lang tid har jeg sett på alle de fine strikkegenser som man finner på Facebook og Instagram men har aldri laget eget mønster .

Så kom den tiden da jeg ble operert i kneet og begynnte å kjede meg mye hjemme mens jeg stor sett satt fast i sofaen ( klarte ikke å komme meg ut til hundene på egen hand , i denne tiden ) .

I denne tiden begynnte jeg å tegne på mønster til Running Minks genser og luen . Modell til mønster er forresten Shadow min , i utstillingsring på en av NSHK sin spesialutstilling :-) . Det tokk meg ei stund før jeg fekk mønster til å gå opp men jeg klarte det , aldri gjorde jeg noe sånt før . Strikket den første Running Minks genser og ut av 1 ble det mangen . Blant kjente ble mønsteret populert og folk begynnte å kjøpe genser fra meg .

Gu så gøy !!!! :-)

Etter hvert begynnte jeg å lage flere mønster og det ble en liten kolleksjon som består av Running Minks genser , Running Minks lue , Stølsheimen genser , Pawprint Sweater og pannebånd med poteavtrykk .


Stølsheimen genser er inspirert av fjellene her i Modalen . Utrolig fin natur med mangen gammle stølshus . Vi trener hundene opp mot Stølsheimen og elsker dette sted . Genseren er strikket i Lettlopi eller Embla fra HIFA og perfekt til friluftsliv om vår og sommer .


Pawprint Sweater laget jeg ,for eg ønsket meg en alternative, i tynnere garn, til Running Minks genser , som ikke har Huskymotiv ,men tross alt har hund som tema . Genseren er strikket i Lettlopi eller Embla fra HIFA og perfekt til friluftsliv om vår og sommer .


For det meste strikker jeg i 4 typer garn , 2 typer Islandsgarn ( Alafoss lopi og Lettlopi ) og 2 typer lokal produsert garn fra Hillesvåg Ullvarefabrikk ( Blåne pelsullgarn og Embla ) .

Alle de garntyper egener seg ypperlig til aktiv friluftsliv og er veldig robust . Alafoss lopi og Blåne pelsullgarn er tykk garn som er perfekt til kalde høst og vinterdager . Mens Lettlopi og Embla er tynnere og perfekt til kalde dager om våren og kalde sommerdager/kvelder .


Synest at det er utrolig gøy å holde på med strikking ved siden av hundene , selv om hundene for så klart mest fokos . Og endå mer kjekt at det finnes så mangen snille folk som kjøper strikkeklær av meg . Kan ikke si det ofte nokk , GU SÅ GØY !!


No nærmer det seg høst og kaldere dager og tid til å strikke blir mindre , men gleder meg så veldig på å få gjengen i gang igjen med trening .

Med tanke på mindre tid til å strikke har jeg laget en liten " lager " med pannebånd og luer som eg selger . Har også 2 Running Minks genser ( grønn strl L til Mann , svart strl XS , passer en person opp mot 1,65 cm ) og 1 Stølsheimen Genser ( strl S ) til salgs.

Om du har lust på noe av det eller ønsker strikket etter egen fargevalg er det bare til å tar kontakt :-)

Legg ved bilder av de strikkeklær eg har til salg .


257 visninger0 kommentarer